Just published: ‘Over God’: een onbekend florilegium van Anna Maria van Schurman (ca. 1625)

English translation of the booklet  ‘Over God: een onbekend florilegium van Anna Maria van Schurman (ca. 1625)’, will follow soon.

P1110683

Comments

 1. Kiki van holst-van der waarde says:

  L.S. Toeval bestaat niet, het is God’s language! Nog nooit van Anna Maria van Schurman gehoord, en binnen een week heb ik drie beschrijvingen van haar! Als eerste in “Vrouwen voor het voetlicht” als tweede zoek ik in mijn oude boekjes en vind daar in levensschetsen van Nederlandse mannen en vrouwen een beschrijving van haar (1791!!!) en vervolgens wordt ik gisteren verblijd met ” Over God”.
  Mocht u belangstelling hebben voor het verhaal uit 1791 dan doe ik u dat gaarne toekomen.
  Ik heb zelf godsdienstwetenschappen gestudeerd en ben af en toe voorgangster bij de Vrijzinnigen Nederland.
  Met vriendelijke groet, Kiki van Holst-van der Waarde

  • Pieta van Beek says:

   Lectori Salutem!
   Dank voor uw hartelijke en enthousiaste briefje. Binnenkort komt er weer een boekje uit over een onbekend document van Van Schurman. Ja, stuurt u mij a.u.b. de levensschets op. Ik ken die wel, maar heb er geen in mijn bezit. U kunt het boek The First Female University Student: Anna Maria van Schurman (1636) gratis downloaden (http://igitur-books.library.uu.nl/bookdetails.php?bookid=022) of anders het Nederlandse boek De eerste studente: Anna Maria van Schurman (1636), nog altijd verkrijgbaar bij Matrijs, in Utrecht. Mijn emailadres is p.vanbeek@uu.nl. Hartelijke groet van Pieta van Beek

Speak Your Mind

*

Current day month ye@r *